مقالات
فضای ابری دیتاسنتر

دیتاسنتر ابری

چگونگی انتخاب خدمات دیتاسنتر ابری

دیتاسنتر ابری، یک راه ‌حل مقیاس‌ پذیر با افزونگی و دسترسی به هر مکانی است که به اتصال اینترنت متکی می باشد و آن را در برابر تهدیدات سایبری آسیب‌پذیر می‌کند. این در حالی است که دیتا سنتر، به عنوان ذخیره سازی کاملاً قابل تنظیم طراحی شده است تا کنترل کاملی روی آن داشته باشید. این را باید در نظر داشت که ممکن است برخی از کسب ‌و کارها بر اساس سیاست ‌ها و مقررات دولتی، جهت استفاده از فضای دیتاسنتر ابری محدود شوند.

سرویس دیتاسنتر ابری چیست؟

سرویس ذخیره سازی ابری، نسخه ای از یک مرکز داده است که در محل فیزیکی شرکت قرار ندارد. این امکان دسترسی به داده های کسب و کار را از طریق اینترنت فراهم می کند. ارائه ‌دهنده ابر، تعمیر و نگهداری مداوم و به ‌روزرسانی ‌ها را انجام می ‌دهد و اغلب دارای چندین مرکز داده، در چندین مکان جغرافیایی است تا با استفاده از دیتاسنتر ابری، از داده ‌های شما در هنگام قطعی و سایر خرابی ‌ها، محافظت کند.

نکات کلیدی در انتخاب ذخیره سازی مناسب

الف: قابلیت سفارشی سازی در مقابل مقیاس پذیری را در نظر بگیرید.

یک مرکز داده برای شرکت هایی ایده آل است که به یک سیستم اختصاصی نیاز دارند تا به آنها کنترل کامل بر داده ها و سخت افزارشان را بدهد. از آنجایی که فقط شرکت از این زیرساخت سخت افزاری استفاده می کند، دیتاسنتر برای سازمانی مناسب تر خواهد بود که انواع مختلفی از برنامه ها و بارهای کاری پیچیده را اجرا می کند.

با این حال، در مقایسه با دیتاسنتر ابری، یک مرکز داده ظرفیت محدودی دارد. در صورتی که شرکت شما نیاز به گسترش فضای ذخیره سازی و حجم کاری مرکز داده داشته باشد، مسئولیت خرید و نصب تجهیزات اضافی و آخرین فناوری ها بر عهده شماست.

یک سیستم داده میزبانی شده در فضای ابری، بسته به پیشنهادات و برنامه های خدمات فروشنده شما ظرفیت بالقوه نامحدودی دارد. اما در مقابل، کنترل کمتری روی سخت افزار از راه دور دارید، زیرا فروشنده دیتاسنتر ابری، مالک و مدیریت سیستم مرکز داده است.

علاوه بر این، شرکت شما منابع سخت افزاری را با سایر کاربران ابری به اشتراک می گذارد، مگر اینکه برای داشتن یک ابر خصوصی در شبکه فروشنده پولی پرداخت کنید.

ب: نگرانی های امنیتی خود را در نظر بگیرید.

با یک فروشنده ابری، شرکت شما داده های خود را به شخص ثالث واگذار می کند. این به ارائه‌ دهنده ابر بستگی دارد که به شما اطمینان دهد قادر است تا به‌ روزترین گواهینامه ‌های امنیتی را ارائه نماید. اگر دیتاسنتر ابری، شما در چندین مرکز داده در مکان ‌های مختلف قرار دارد، هر مکان به اقدامات امنیت سایبری مناسب نیاز دارد.

هر کسی که اعتبار مناسب را داشته باشد، می تواند با اتصال به اینترنت از هر کجا به داده های ابری شما دسترسی داشته باشد. این راحت است، اما همچنین طیف گسترده ای از نقاط دسترسی را باز می کند که همه آنها باید در دیتاسنتر ابری محافظت شوند تا اطمینان حاصل شود که داده های منتقل شده از طریق آنها ایمن هستند.

یک مرکز داده به طور فیزیکی به شبکه محلی شرکت شما متصل است. این اطمینان را فراهم می کند که فقط افرادی با اعتبارنامه‌ ها و دستگاه ‌های مورد تأیید شرکت، می‌ توانند به برنامه ‌ها و اطلاعات ذخیره‌ شده دسترسی داشته باشند. با این حال، شما مسئول امنیت سیستم داده های خود هستید.

ج: هزینه ها و بودجه خود را در نظر بگیرید.

در مقابل استفاده از دیتاسنتر ابری، اگر شرکت شما یک مرکز داده را از ابتدا بسازد، زمان زیادی را صرف خواهد کرد. ضمن آنکه همواره مسئولیت مدیریت و نگهداری سیستم با شما خواهد بود. راه اندازی یک مرکز داده بزرگ، می تواند برای یک شرکت، سالانه هزینه هایی را به همراه داشته باشد.

بنابراین، یک سرویس ابری، به خصوص برای شرکت های کوچک مقرون به صرفه تر است. راه اندازی و اجرای دیتاسنتر ابری تقریباً به زمان یا هزینه زیادی نیاز ندارد. سرویس ابری، تقریباً بلافاصله پس از ثبت نام جهت استفاده، در دسترس است.

از آنجایی که نیازهای داده های شرکت، در طول زمان تغییر می کند، فروشنده ابری باید بتواند خدمات شما را افزایش یا کاهش دهد. اکثر شرکت ‌ها طیف وسیعی از برنامه ‌های اشتراک را برای در نظر گرفتن این موضوع در دیتاسنتر ابری دارند.

مزایای دیتاسنتر ابری

فضای ذخیره سازی ابری مزایای قابل توجهی دارد، اما ممکن است برای هر کسب و کار یا صنعتی مناسب نباشد. در اینجا نگاهی به مزایا و معایب ذخیره سازی ابری خواهیم انداخت.

ظرفیت:

یک سیستم دیتاسنتر ابری، بسته به پیشنهادات و برنامه های خدمات فروشنده، ظرفیت بالقوه نامحدودی دارد. اگر نیاز به تنظیم برنامه ظرفیت خود دارید، تنها چند کلیک کافی است.

مدیریت امنیت با شخص ثالث:

با انتخاب ذخیره سازی ابری، شرکت داده های خود را به شخص ثالث واگذار می کند. از همین روست که با استفاده از دیتاسنتر ابری، لازم نیست کنترل کاملی بر امنیت داده ها داشته باشید.

دسترسی در هر نقطه:

هر کسی که دارای اعتبارنامه مناسب باشد، می تواند با اتصال به اینترنت از هر کجا به داده های ابری شما دسترسی داشته باشد. کارمندان مجاز شما می توانند از دستگاه های تلفن همراه خود به داده های تجاری دسترسی داشته باشند. با این حال، مهم است که تیم خود را در مورد بهترین شیوه های امنیت سایبری از راه دور آموزش دهید، اگر آنها از طریق تلفن همراه متصل می شوند.

بازیابی آسان داده ها:

اگر برای ماشین های محلی شما اتفاقی بیفتد، دیتاسنتر ابری، باعث می شود بازیابی داده ها بسیار آسان شود. از آنجایی که داده‌ های شما در فضای ابری ذخیره می‌شوند، می‌ توانید فایل‌ ها را به ‌روزرسانی کنید و حیاتی ‌ترین رسانه خود را از طریق اتصال به اینترنت در هر دستگاهی دانلود نمایید. ضمن آنکه راه حل آسان پشتیبان گیری برای مشاغل کوچک، استفاده از Google Drive جهت پشتیبان گیری در فضای ابری Google است.

معایب ذخیره سازی ابری

مانند هر راه حل فنی، دیتاسنتر ابری نیز دارای نقاط ضعفی است.

کنترل محدود:

مهم‌ ترین نقطه ضعف ذخیره‌ سازی ابری، عدم کنترل سخت ‌افزاری است که از راه دور قرار دارد. برای ارائه هر گونه گزینه سفارشی سازی در سیستم ذخیره سازی خود، به فروشنده ابری وابسته خواهید بود.

اتکا به اتصال به اینترنت:

اگر از فضای دیتاسنتر ابری استفاده می‌کنید، به یک اتصال اینترنتی باند پهن تجاری و قابل اعتماد نیاز دارید. اگر آن سرویس اینترنتی از کار بیفتد، عملیات تجاری شما ناگهان متوقف می شود.

تهدیدات و امنیت آنلاین:

در حالی که استفاده از فضای ذخیره سازی ابری به این معنی است که شما مجبور نیستید شخصاً امنیت شبکه را مدیریت کنید، امنیت ضعیف همچنان یک نگرانی بزرگ است. از آنجایی که دیتاسنتر ابری مبتنی بر وب است و دسترسی به هر مکانی را فراهم می کند، بسیاری از نقاط دسترسی را باز می نماید که برای اطمینان از امنیت داده های منتقل شده از طریق آنها به محافظت نیاز دارند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + 12 =