مقالات
پشتیبانی دیتاسنتر و تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی اتاق سرور

پشتیبانی دیتاسنتر و تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی اتاق سرور

پشتیبانی دیتاسنتر

یکی از مواردی که در اتاق سرور از اهمیت بالایی برخوردار بوده، پشتیبانی است. پشتیبانی دیتاسنتر می‌تواند به دو شکل زیر ساخت و اکتیو انجام شود. پشتیبانی زیرساخت با نام پسیو نیز خوانده می‌شود. پشتیبانی اکتیو نیز به این صورت است که سوئیچ‌ها، روترها و سرورها ترمیم و نگهداری می‌شوند. شرکت توسعه ریز کامپیوتر ایران دارای فعالیت‌های گوناگون در زمینه‌های متنوع است. مشاوره، طراحی و اجرای دیتاسنترها نمونه‌ای از این موارد است. تجهیزات دیتاسنتر دارای دسته‌بندی‌های متنوعی می‌شوند که آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

پشتیبانی دیتاسنتر

خدمات پشتیبانی دیتاسنتر

در این بخش قصد داریم به خدمات پشتیبانی دیتاسنتر بپردازیم. تمامی تجهیزاتی که برای اتاق سرور خریداری می‌شوند، باید دارای پشتیبانی باشند. این پشتیبانی‌ها می‌توانند توسط نیروهای متخصص صورت بگیرند. همچنین شرکت‌های ارائه‌دهنده دیتاسنتر باید به خوبی نظارت کامل را بر روی این موضوع داشته باشند. هر دسته‌بندی نیاز به خدمات پشتیبانی دیتاسنتر متفاوتی دارد. خدمات هر شرکت باتوجه‌به حیطه‌ای که دارند، متفاوت هستند. در یک نگاه کلی از مهم‌ترین خدمات می‌توانیم به گزینه‌های زیر اشاره داشته باشیم:

• ارائه به‌روزرسانی‌های سیستم عامل و همچنین نرم‌افزارهای کاربردی
• ارائه انواع راهکارها برای تامین امنیت
• ارائه انواع گزارشات در خصوص نحوه عملکرد سیستم و تجهیزات
• ارائه برترین راهکارها در زمینه دسترسی به شبکه و همچنین کنترل آن‌ها

راه اندازی دیتاسنتر

شرکت توسعه ریز کامپیوتر ایران همراه با متخصصان و مهندسانی که دارد، در راه‌اندازی و پشتیبانی دیتاسنتر در حال فعالیت است. برای راه‌اندازی دیتاسنتر نیاز است تا مراحل گوناگونی پشت سر گذاشته شوند. هر کدام از این مراحل بسیار پراهمیت هستند و باید مورد توجه زیادی قرار بگیرند. در یک نگاه کلی این مراحل شامل گزینه‌های زیر خواهند شد:

• انتخاب یک مکان مناسب
• بررسی و سفارش تجهیزات مورد نیاز
• کابل‌کشی
• نصب تجهیزات مورد نیاز و خریداری‌شده
• انتخاب و خرید نرم‌افزار کاربردی
• پیکربندی کردن تجهیزات خریداری‌شده
• مدیریت کردن مرکز داده
• مستند سازی
• توسعه دادن شبکه
• آزمایش دیتاسنتر

پشتیبانی و راه اندازی دیتاسنتر

تامین قطعات دیتاسنتر

از دیتاسنتر می‌توانیم به عنوان قلب و روح یک شبکه یاد کنیم. این مراکز داده تشکیل‌شده از اجزای مختلفی هستند. عملکردی که این مراکز می‌توانند از خود نشان دهند، کاملا وابسته به قطعات و تجهیزات هستند؛ از این رو این دسته از مراکز باید برای تامین قطعات خود از بهترین مراکز موجود بهره ببرند. شرکت توسعه ریز کامپیوتر ایران در این مسیر تجربه‌های گوناگونی داشته و به لطف همکاری با انواع برندهای داخلی و خارجی، می‌تواند در تهیه قطعات کمک بزرگی برای شما باشد. این مجموعه در ابتدا نیازهای هر پروژه را به خوبی شناسایی کرده و سپس بر اساس آن‌ها قطعات و تجهیزات را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید. لازم به ذکر است این مجموعه بهترین پشتیبانی دیتاسنتر را به شما ارائه می‌دهد.

تجهیزات دیتاسنتر

تجهیزات به کار رفته در مراکز داده باید از حالت استاندارد برخوردار باشند. این کار باعث می‌شود تا آن‌ها بدون هیچ مشکلی و در مدت طولانی به عملکرد خود ادامه دهند. به طور کلی تجهیزات دیتاسنتر به دو بخش پسیو و اکتیو تقسیم می‌شوند که هر کدام از آن‌ها دارای دسته‌بندی‌های دیگری نیز هستند. نوع و تعداد تجهیزات بستگی به پارامترهای مختلفی از جمله تعداد اتاق‌های سرور و مساحت کل دارد. پس قبل از اینکه نسبت به خرید اقداماتی را انجام دهید، حتما این موارد را مورد بررسی قرار دهید تا با مشکلی روبه‌رو نشوید. در ادامه به صورت کامل‌تر این تجهیزات را بیان خواهیم کرد. همراه ما باشید.

تجهیزات به کار رفته در دیتاسنتر

همانطور که اشاره کردیم تجهیزات به کار رفته در دیتاسنتر به دو بخش اکتیو و پسیو تقسیم می‌شوند. هر یک از این تجهیزات دارای عملکرد متفاوتی هستند. اگر این تجهیزات استانداردها و کیفیت‌های لازم را داشته باشند، در آن صورت مرکز داده نیز به خوبی به عملکرد خود ادامه خواهد داد. در یک نگاه کلی این تجهیزات شامل دسته‌بندی‌های زیر می‌شوند:

• رک و تجهیزات جانبی
• سیستم سرمایش و تهویه اتاق سرور
• کابل‌کشی‌های مسی و فیبر نوری
• برق دیتاسنتر
• تجهیزات امنیتی و نظارتی دیتاسنتر
• معماری داخلی اتاق سرور
• سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
• تجهیزات اعلام و اطفا حریق
• تجهیزات اکتیو اتاق سرور

نکته‌ای که درباره این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده، پشتیبانی است. پشتیبانی دیتاسنتر باید توسط مراکز ارائه‌دهنده قطعات و تجهیزات به خوبی تامین شود؛ در غیر این صورت احتمال رخ دادن مشکلات گوناگون افزایش پیدا خواهد کرد.

تجهیزات دیتاسنتر

تجهیزات مناسب دیتاسنتر

همانطور که در بالا مشاهده کردید، تجهیزاتی که برای دیتاسنتر به کار گرفته می‌شوند، دارای دسته‌بندی‌های متنوعی هستند. هر کدام از این تجهیزات باتوجه‌به ساختاری که دارند، ایفاکننده نقش‌های متنوعی هستند. در این بخش قصد داریم به معرفی هر یک از دسته‌بندی‌هایی که در فوق به آن‌ها اشاره کردیم، بپردازیم؛ پس در ادامه نیز ما را همراهی کنید.

رک و تجهیزات جانبی

اولین دسته‌بندی مربوط به رک و تجهیزات جانبی است. این بخش دارای دو مدل مختلف از تجهیزات است که یکی از آن‌ها رک و کابینت‌های شبکه و گزینه دیگر تجهیزات جانبی رک است. هر دیتاسنتر یا مرکز داده‌ای به رک‌هایی نیاز دارد که دارای ابعاد استاندارد باشند. ابعادی که معمولا در نظر گرفته می‌شوند دارای 2 متر ارتفاع و یک متر عمق هستند. این ابعاد استاندارد بوده و می‌توانند تمام تجهیزات را در خود جای دهند.

حالا به تجهیزات جانبی رک‌ها می‌رسیم. این تجهیزات شامل موارد گوناگونی هستند که از جمله آن‌ها می‌توانیم به مدیریت‌کننده‌های کابل عمودی و افقی، پنل‌های توزیع برق، روشنایی رک‌ها، فن‌ها، پوشاننده فضاهای خالی، فرچه‌های ورودی کابل و سینی‌های کابل بالا و پایین رک‌ها اشاره داشته باشیم. شرکت توسعه ریز کامپیوتر ایران توانسته نظارت دقیقی را بر روی اجرای دیتاسنترها داشته باشد. با پشتیبانی دیتاسنتر توسط این مجموعه مشکلی نخواهید داشت.

سیستم سرمایش و تهویه اتاق سرور

به بخش دیگری از تجهیزات دیتاسنتر می‌رسیم. سیستم سرمایش و تهویه اتاق سرور نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. این تجهیزات خود به دو بخش واحدهای خنک‌کننده بیرونی و واحدهای خنک‌کننده داخلی تقسیم می‌شوند. هر سیستم سرمایشی به یک واحد خنک‌کننده بیرونی نیاز دارد که شامل کندانسور می‌شود. این دسته از تجهیزات در محیط بیرونی ساختمان قرار خواهند گرفت. واحدهای خنک‌کننده داخلی نیز درون ساختمان جای می‌گیرند. این واحدها باید این قابلیت را داشته باشند تا به خوبی سرما را میان رک‌ها بدمند و انتقال دهند. در هنگام تهیه این دسته از تجهیزات، باید به پشتیبانی دیتاسنتر نیز توجه خود را معطوف کنید.

کابل‌کشی‌های مسی و فیبر نوری

اولین دسته‌ای که قصد معرفی آن را داریم، کابل‌کشی‌های مسی بین رک‌ها است. بین رک‌ها نیاز است تا ارتباطات مسی پرسرعت در جریان باشند. سرعت این ارتباطات باید 10 گیگ باشند. برای تامین این سرعت گزینه‌های مختلفی پیش روی شما قرار دارند که شامل کابل‌های رده 6، 7 و 8 می‌شوند. تجهیزات بعدی فیبر نوری بین رک‌ها است. برای اینکه ارتباطات فیبر نوری برقرار شوند، استفاده از فیبرهای مالتی مد OM3 و OM2 پیشنهاد می‌شود. آخرین دسته‌بندی در ارتباط با فیبرهای نوری ورودی به مراکز داده است. برای اینکه برقراری ارتباط در خارج از سرور انجام شود، از کابل‌های سینگل مد OS1 و OS2 استفاده می‌شود.

برق دیتاسنتر

به تجهیزات دیگری که به پشتیبانی دیتاسنتر نیاز دارند، می‌رسیم. برق دیتاسنتر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باید نسبت به تامین آن در بهترین کیفیت ممکن اقدام کنید. برق دیتاسنتر نیز دارای دسته‌بندی‌های متنوعی می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:
• کابل‌کشی‌های برق: برای اینکه بتوانید برق را از منبع اصلی تا تابلوهای برق و سپس از تابلوهای برق تا رک‌ها و همچنین مصرف‌کننده‌های انرژی بکشانید، به کابل‌کشی نیاز خواهید داشت. در انتخاب این کابل‌ها باید به نیاز خودتان، مقطع فنی و مشخصات فنی توجه کنید.
• تابلوهای برق: هر اتاق سرور استاندارد باید دارای 3 تا 5 تابلوی توزیع برق باشد. طراحی این تابلوها باید توسط مهندس برق انجام شود. این مهندسان از متدهای گوناگون استفاده کرده و این تجهیزات باکیفیت را تامین می‌کنند. این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و نباید نسبت به آن غافل شوید؛ زیرا بیشتر حوادث ناگوار به دلیل ایراد در این تابلو برق‌ها هستند.

• چاه ارت: سیستم ارتینگ هر دیتاسنتری به یک چاه ارت نیاز دارد. در پیکربندی این چاه‌ها باید فاصله مناسب و همچنین متدهای استاندارد رعایت شده باشند.
• روشنایی اتاق سرور: هر اتاق سروری به 500 لوکس نور نیاز دارد؛ به همین دلیل نیاز است تا طراحی و توزیع پنل‌های روشنایی با نرم‌افزارهای مخصوص و مناسب صورت بگیرند.
• برق اضطراری اتاق سرور: شاید از این موضوع آگاه باشید که رک‌ها و همچنین تجهیزات داخلی آن‌ها باید به سیستم برق اضطراری متصل باشند. زمانی که خاموشی انجام می‌شود، این تجهیزات برای تامین نیروی خود به این سیستم متصل می‌شوند. پس در انتخاب ups مناسب باید به توان و باطری توجه ویژه‌ای را داشته باشید. توان و باتری باید به گونه‌ای باشند که بتوانند به مدت زمان زیادی، هر یک از این تجهیزات را روشن نگه دارند. محاسبه توان باید توسط یک مهندس متخصص صورت بگیرد.

تجهیزات اکتیو اتاق سرور

به یکی از مهم‌ترین تجهیزات اتاق سرور یعنی تجهیزات اکتیو می‌رسیم. این تجهیزات نیز دارای دسته‌بندی‌های متنوعی می‌شوند. سرور یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. در این بخش باید خودتان پیش‌بینی کنید که مرکز شما به چه نوع سروری نیاز دارد. بعضی وقت‌ها افراد ترجیح می‌دهند از سرورهای قدیمی‌تر استفاده کنند. سوئیچ از دیگر تجهیزات است. برای مدیریت سوئیچینگ به سوئیچ نیاز خواهد بود. روتر یکی دیگر تجهیزات به شمار می‌رود که برای ارتباطات لایه سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. فایروال برای اینکه بتواند امنیت سایر تجهیزات را تامین کند، استفاده خواهد شد. آخرین گزینه نیز ذخیره‌ساز است. اطلاعات بعد از اینکه توسط سرور پردازش می‌شوند، باید در جای مناسبی ذخیره شوند. استفاده از ذخیره‌سازها بهترین راهکار و پیشنهاد به شمار می‌رود. در این باره پشتیبانی سرور بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با پشتیبانی دیتاسنتر آشنا کنیم. تجهیزات مختلفی برای راه‌اندازی یک دیتاسنتر مورد استفاده قرار می‌گیرند که شامل دسته‌بندی‌های متنوعی هستند. هر یک از این تجهیزات می‌توانند وظایف گوناگونی را پشت سر بگذارند. تجهیزات متنوعی وجود دارند که آن‌ها را با شما به اشتراک گذاشتیم و به صورت خلاصه وظایف هر یک را بیان کردیم.

دیدگاه (2)

  1. شرکت راهکار
    1401-03-23

    شرکت ما چند سال هست که با شرکت توسعه ریزکامپیوتر ایران در ارتباط با پشتیبانی همکاری داریم و واقعا راضی هستیم از خدماتی که ارائه میدن مخصوصا در زمینه پشتیبانی دیتاسنتر

  2. داوودیان
    1401-04-28

    شرکت توسعه ریزکامپیوتر ایران یکی از بهترین شرکت های پشتیبانی در زمینه پشتیبانی دیتاسنتر و نظارت بر دیتاسنتر هستش

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + 1 =